خواص کامبوجا زیاد است، در ادامه به 8 خاصیت اثبات شده کومبوچا (کامبوجا) می پردازیم :
کامبوجا (کومبوچا) یک نوشیدنی تخمیری است که برای هزاران سال مصرف شده است.نه تنها مزایای مصرفی مانند چای دارد بلکه شامل پروبیوتیک های مفید نیز است. همچنین دارای آنتی اکسیدان ها هم هست. که می تواند باکتری های مضر را بکشد و توانایی مبارزه با انواع بیماریها را دارد.
1 . کومبوچا (کامبوجا) حاوی منبع غنی پروبیوتیک هستند.
منشا نوشیدنی کومبوچا از چین یا ژاپن بوده است.کومبوچا (کامبوجا) توسط رشته های مخصوص باکتری،مخمر و شکر و چای سبز و سیاه و تخمیر آن برای مدت 1 هفته یا بیشتر تهیه می شود(1).در طول این فرآیند، باکتری و مخمر از توده ژله مانندی که شباهت به قارچ دارد و به همین دلیل به قارچ کومبوچا (کامبوجا) معروف است به دست می آید.این توده ژله مانند یک کلونی زنده ناشی از همزیستی باکتری و مخمر است یا اصطلاحا به اسکوبی معروف است و میتواند برای تخمیر جدید کومبوچا مصرف شود.فرایند تخمیر باعث تولید سرکه و بسیاری از اسیدهای دیگر می شود و مقدار کمی الکل و سایر گازها باعث گاز دار شدن آن می شود (2).حجم زیادی از باکتری پروبیوتیک در فرآیند تخمیر تولید می شود (3).
پروبیوتیک ها با باکتری ها سالم به روده کمک می کنند. این باکتری می تواند جنبه های مختلف سلامتی را بهبود دهد. مانند سیستم گوارش، التهاب و حتی کاهش وزن.به همین دلیل، افزودن خوراکهای پروبیوتیکی مانند کومبوچا به روده می تواند به چندین روش باعث سلامتی شما شود.کومبوچا نوعی از چای است که تخمیر شده .که این فرآیند باعث منبع خوبی از پروبیوتیک می شود که باعث خواص کامبوجا (کومبوچا) برای سلامتی می شود.
2 . خواص کامبوجا (کومبوچا) شامل خواص چای سبز نیز هست
چای سبز یکی از نوشیدنی های سالم در زمین است و به این دلیل است که حاوی ترکیبات زیستی فعالی مانند پلی فنول ها است. که این کارکرد آن مانند آنتی اکسیدان قدرتمند در بدن است (4). کومبوچا از چای سبز تولید شده و حاوی خواص شیمیایی مشابهی است بنابراین بسیاری از خواص مفید آن را دارد.مطالعات نشان می دهد که نوشیدن چای سبز به طور منظم باعث افزایش کالری که سوزانده اید می شود.همچنین کاهش چربی شکم، بهبود سطح کلسترول، و کمک به کنترل قند خون و .... (5 , 6, 7, 8) مطالعات همچنان نشان می دهد که نوشیدن چای سبز باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات ، سینه و روده می شود (9 , 10 , 11) کومبوچای تولید شده توسط چای سبز حاوی خواص سلامتی چای سبز است و ممکن است به کاهش وزن ، کنترل سطح قند خون و ... داشته باشد.
3 . کومبوچا (کامبوجا) حاوی آنتی اکسیدان ها است.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که علیه رادیکال های آزاد می جنگند. مولکول های واکنشی و انفعالی می توانند به سلولهای شما آسیب برسانند .(12, 13) آنتی اکسیدان هایی که از مواد خوراکی و نوشیدنی ها دریافت می کنید برای سلامتی بهترند تا آنهایی که از طریق قرص ها و مکمل ها دریافت می کنید (14).خواص کامبوجا (کومبوچا)، خصوصا زمانی که با چای سبز تولید شود اثر آنتی اکسیدانی قوی بر روی کبد دارند.
مطالعاتی که بر روی موش انجام شده همواره نشان داده که نوشیدن کومبوچا (کامبوجا) به طور منظم باعث کاهش سم کبد که ناشی از مواد شیمیایی سمی است را کاهش می دهد و در بعضی موارد تا حدود 70% کاهسش می دهد (15 , 16, 17, 18). متاسفانه ، مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد. اما به نظر می رسد که برای تحقیق برای افراد مبتلا به بیماری کبد امیدوار کننده است.کومبوچا حاوی مقدار غنی آنتی اکسیدان است که نشان داده شده از کبد در برابر سم محافظت میکند. حداقل در موش ها
4 . کومبوچا (کامبوجا) می تواند باکتری بد را بکشد
یکی از مواد اصلی که در حین فرآیند تخمیر کومبوچا تولید می شود اسید استیک است که در سرکه نیز فراوان وجود دارد. مانند پلی فنول ها در چای، اسید استیک هم قادر به از بین بردن بسیاری از میکروارگانیسم های مضر است (19).کومبوچای تولید شده با چای سبز و سیاه حاوی خواص آنتی باکتریال می باشد به خصوص در برابر عفونت باكتريایی و مخمر كانديدا (20).یک مطالعه بر روی مرغ ها نشان داد که کومبوچا (کامبوجا) شامل اثرات ضد میکروبی می باشد و همچنین اثرات آنتی بیوتیک (21). محققان حتی پیشنهاد دادند که چای کومبوچا (کامبوجا) می تواند به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک به مرغ ها داده شود.کومبوچا حاوی مقادیر غنی از پلی فنول ها و اسید استیک است که این خواص کامبوجا می توانند باکتری های مضر را از بین ببرند.
5 . کومبوچا می تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
بیماری قلبی اولین عامل مرگ و میر در جهان است (22) .مطالعات بر روی موش ها نشان داد که کومبوچا (کامبوجا) می تواند دو عامل این بیماری ها را بهبود دهد. کلسترول LDL و HDL ، در کمتر از 30 روز (23 , 24). مهمتر از همه، چای (خصوصا چای سبز) از ذرات کلسترول LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند که به نظر می رسد این اکسیداسیون به بیماری قلبی کمک می کند (25 , 26 , 27) در حقیقت، نوشیدن چای سبز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را تا 31% کاهش می دهد. خاصیتی که می بایستی با نوشیدن کومبوچا (کامبوجا) نیز به آن دست پیدا کرد (28, 29 , 30). خواص کامبوجا (کومبوچا) نشان داد که می تواند سطح کلسترول LDL و HDL را در موش ها بهبود دهد. آن همچنین در برابر بیماری قلبی نیز محافظت می کند.
6 . کومبوچا (کامبوجا) می تواند به دیابت نوع دوم کمک کند
دیابت نوع دوم بیش از 300 میلیون نفر از انسان ها را در کره زمین را مبتلا کرده است. که مشخصه آن را سطح قند خون بالا و مقاومت به انسولین مشخص می کند.مطالعه بر روی دیابت موش ها نشان داد که کومبوچا (کامبوجا) هضم کربوهیدرات ها را کاهش می دهد که باعث کاهش سطح قند خون می شود. همچنین عملکرد کبد و کلیه را بهبود می بخشد (23).کومبوچا (کامبوجا) تهیه شده با چای سبز ممکن است حتی بیشتر مفید باشد، زیرا چای سبز خود به تنهایی ثابت کرده است که سطح قند خون را کاهش می دهد (31).در واقع، یک بررسی کلی از تقریبا 300،000 نفر نشان داد که مصرف کنندگان چای سبز، 18 درصد کمتر مبتلا به دیابت بودند (32).
خواص کامبوجا (کومبوچا) چندین عامل دیابت را در موش ها، از جمله میزان قند خون، بهبود داد.
7 . کومبوچا (کامبوجا) ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کند
سرطان یکی از بزرگترین عوامل مرگ و میر در جهان است. و مشخصه آن رشد غیر قابل کنترل سلول ها است. در مطالعات آزمایشگاهی، کومبوچا به علت دارا بودن غلظت زیادی از پلی فنول های چای و آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک می کند (33 , 34). نحوه کارکرد خواص ضد سرطانی پلی فنول چای هنوز به خوبی درک نشده است.
با این حال، تصور می شود که پلی فنول ها جهش ژن و رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و همچنین باعث افزایش مرگ سلول های سرطانی می شود (35). به همین دلیل تعجب آور نیست که مصرف کنندگان چای با احتمال کمتر ابتلا به انواع مختلف سرطان مواجه هستند (36 , 37 , 38) مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که کومبوچا (کامبوجا) دارای خواص ضد سرطانی قابل توجهی است، مانند چای سبز.
8 . کومبوچا (کامبوجا) سالم است و سلامتی را به ارمغان می آورد زمانی که درست تهیه شده باشد.
کومبوچا (کامبوجا) یک نوشیدنی غنی با پروبیوتیک است با خواص سلامتی فراوان.می توان کومبوچا را خریداری کرد و یا در خانه ان را تهیه کرد. البته بسیار مراقب باشید تا تهیه خانگی مناسبی داشته باشید.آلودگی یا تخمیر بیش از حد کومبوچا می تواند بعث مشکلات سلامتی جدی شود و حتی به مرگ بینجامد. کومبوچای خانگی ممکن از تا 3% الکل داشته باشد (2 , 39 , 40, 41) انتخاب مطمئن می تواند خریدن کومبوچا از فروشگاه ها و یا به صورت آنلاین باشد. تولیدات تجاری مناسب هستند و میزان الکل آنها نیز کمتر از 0.5 درصد است (42).
با این حال، مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید و از مارک هایی که دارای شکر زیاد هستند را انتخاب نکنید.
نظرات (8)